تشکیل قرارگاه خصوصی مهار تورم و رشد تولید

مدیرعامل گروه شرکت‌های توسعه اقتصادی پارسه در یک نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه و به بهانه آشنایی با سامانه پارسه و رونمایی از پلتفرم «کاپیلا» تشکیل شد، علت راه‌اندازی این سامانه و پلتفرم کاپیلا را در راستای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاهش فقر، کمک به تولید، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و حتی خانگی و همچنین حمایت مالی از این گروه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان عنوان کرد.
تشکیل قرارگاه خصوصی مهار تورم و رشد تولید

مجموعه اقتصادی پارسه معتقد است که کار باید فراتر از همایش، نصب بنر و شعارمحور باشد به نحوی که تاثیر آن در زندگی عموم مردم و بهینه‌تر شدن روند تولیدات بنگاه‌های تولیدی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای رسیدن به اهداف اشتغالزایی و رفع محرومیت خصوصا در موارد مربوط به رشد تولید و مهار تورم دیده شود.

همایش قرارگاه غیردولتی مهار تورم و رشد تولید، عنوان گردهمایی بود که با محوریت گروه پارسه به عنوان بخش خصوصی و تعدادی از نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای خصوصا مردم‌نهاد در جهت جمع‌بندی ایده‌ها در چگونگی استفاده حداکثری از بستر سامانه پارسه و پلتفرم کاپیلا برای اشتغال و رشد تولید در حاشیه نشست خبری رونمایی از سامانه و پلتفرم ابداعی این مجموعه اقتصادی خصوصی، برگزار شد.

دیگران چه می خوانند:

مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی پارسه درباره هدفگذاری مهار تورم، رشد تولید، اشتغالزایی و افزایش قدرت خرید مردم انجام شده برای ایده تشکیل قرارگاه خصوصی مهار تورم و رشد تولید، گفت: در اواخر سال گذشته این ایده از طرف ما مطرح شد که با استقبال خوبی از طرف سازمان‌ها، شرکت‌ها و گروه‌های مردم‌نهاد روبه رو شد. پس از چند جلسه حضوری که در رابطه با چگونگی فرایند رسیدن به اهداف موردنظر در روزهای پایانی سال 1401 برگزار شد و با شروع سال جدید و اعلام شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب ما در راه رسیدن به این اهداف مصمم‌تر شدیم.

 

برنامه‌های گروه پارسه در جهت حذف واسطه برای فروش محصولات تولیدی

علیرضا رستمی در خصوص مسیر طی شده برای رسیدن به اهداف مذکور، افزود: نزدیک به  8 هزار فروشگاه در صنوف مختلف در کشور را دور هم جمع کردیم و قرارداد ارائه خدمات تخفیفی و اقساطی بدون بهره یا با بهره‌ پایین‌تر را با آنها به امضا رساندیم که این خدمات در بستر اپلیکیشن و سوپر اپلیکیشن کاپیلا در حال ارائه به سازمان‌ها و مردم است. در زیرساخت فراهم شده سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی هم می‌توانند از بهره‌مندی از این خدمات اقدام کنند. حتی در دوران کرونا بدون هیچ‌گونه هزینه و بروکراسی‌های اداری احراز هویت در بستر سامانه و اپلیکیشن صرفا با ثبت‌نام و احراز هویت مجازی توانستند از خدمات غیرحضوری 8 هزار فروشگاه بهره‌مند شوند. در کنار ارائه کالاها در بخش کلینیک کاپیلا خدمات به صورت اقساطی و تخفیفی هم ارائه شد. همچنین اولین باری بود که در کشور گفتمان اعتبار شهروندی توسط گروه توسعه اقتصادی پارسه راه‌اندازی شد، برای این مهم کیف پول اعتباری برای اولین بار برای تبدیل اعتبار شهروندان به اعتبار ریالی اقدام کردیم.

وی افزود: درخصوص فروش‌های فیزیکی اقدام به راه‌اندازی شهر پوشاک، شهر لوازم و مبلمان در سامانه پارسه کردیم. همانطور که مستحضر هستید هزینه راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی هزینه‌ سنگینی دارد و این امر موجب می‌شود تا کسب‌وکارهای ضعیف و کوچک از گردونه رقابت با رقبای بزرگ‌تر دارای سرمایه حذف شوند. در همین راستا، اولین تجربه گروه پارسه دایرکردن شهر پوشاک در یک فضای نسبتا بزرگ بود که به صورت رایگان با حمایت امام‌جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی شهر پرند در اختیار گروه پارسه قرار گرفت و حدود 35 نفر از افراد نیازمند کار در آنجا مشغول به کار شدند. پس از موفقیت در مرحله اول، مجموعه دوهزار متری بود که از همان منابع پیشنهاد شد و در اختیار ما قرار گرفت تا کارگاه‌های تولیدی برای افراد بومی راه‌اندازی گردد. این موضوع باعث شد تا برآن شویم که در 10 شهر به فکر راه‌اندازی شهر فرش، شهر لوازم و مبلمان بیفتیم تا در کنار برخورداری از فروش اقساطی با بهره کم برای اقشار مختلف، با ایجاد کارگاه‌های تولیدی در کنار همان فروشگاه‌ها زمینه تولید محصولات با برندی مشترک و آماده ارائه در مراکز فروش ایجاد را فراهم کنیم که خود زمینه اشتغال افراد بومی را هم به دنبال خواهد داشت.

 

استخدام 1800 نفر توسط گروه توسعه اقتصادی پارسه

مدیرعامل گروه شرکت‌های توسعه اقتصادی پارسه با اشاره به برنامه‌های آتی این مجموعه، گفت: برنامه آینده ما در جهت جذب 1800 نفر نیرو برای اشتغال است که عمدتا از افراد تحت پوشش کمیته‌ امداد، بهزیستی و سازمان‌هایی مانند انجمن یا موسسات زنان سرپرست خانوار و معتادان این جذب به همراه آموزش و فراهم‌کردن ابزار تولید خواهد بود. علاوه بر استخدام این افراد، مواد اولیه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و محصولاتشان هم برای فروش در همان فروشگاه‌ها به صورت از تولید به مصرف، پیش‌خرید می‌شود.

 

راه‌اندازی پلتفرم کاپیلا و سامانه پارسه بدون یک ریال حمایت مالی

بر همین اساس، گروه توسعه اقتصادی پارسه با همکاری سازمان‌های مردم نهاد، بانک‌ها و فعالان صنعت بیمه با پشتوانه‌های بانکی، موسسات قرض‌الحسنه و موسسات مالی و اعتباری اقدام به راه‌اندازی سامانه پارسه و پلتفرم کاپیلا در جهت توسعه کسب و کار خود کرده است. کاری متفاوت با تغییر نگرش از مدل سنتی به فناوری روز دنیا که به گفته علیرضا رستمی مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی پارسه حدود 5 سال به طول انجامید و با گذراندن دوره‌های آزمون و خطا اکنون با نتیجه‌ای مثبت در دسترس قرار گرفته است.

سامانه پارسه و پلتفرم (سکوی) کاپیلا، یک برنامه جامع کاربردی و پنجره‌ای واحد در بخش خصوصی به مثابه پنجره واحد دولت هوشمند برای ارائه خدمات با تنوع محصولات به عنوان یک شتاب‌دهنده در زمینه هوشمندسازی کسب‌وکارها است. امکان شخصی‌سازی توسط سازمان‌ها در کنار دریافت خدمات در حوزه مالی و بیمه با قابلیت استفاده برای عموم مردم توسط اپلیکیشن اختصاصی کاپیلا از ویژگی‌های منحصر به فرد این پلتفرم است که در زمینه چندمحصولی فعالیت دارد.

 پنج سالی که بدون حتی یک ریال کمک از بانک‌ها و با پشتکار فعالان این مجموعه و همکاری مشارکت‌کنندگان قرارگاه و شرکت‌های دانش بنیان و سازمان‌های مردم نهاد، مدلی را راه‌اندازی کردند که مدل کار انجام شده با آن ذهنیت سنتی در مواردی همچون تخصیص اعتبارات، ایجاد کارگاه‌های تولیدی یا سناریوهای سرمایه‌گذاری یک مقداری متفاوت است. در این مدت این گروه در زمینه اعتبارات بدون بهره و کارمزد نهایتا 2 درصد فعالیت می‌کرد و سازمان‌های مختلفی از قبیل بنگاه‌های تولیدی، مشاغل کوچک و کسب‌وکارهای خانگی از اعتبارات گروه پارسه بهره برده‌اند.

بنا بر اعلام مدیرعامل گروه توسعه اقتصادی پارسه، فلسفه این کار در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های همه اعضا و موسسات که عمدتا خیریه می‌باشند، بوده است چرا که هدف بر مشارکت خود مردم و استفاده از امکانات معطل‌مانده سازمان‌ها و ارگان‌ها برای رسیدن به منظور و مقصود مطلوب است. به عنوان مثال می‌توان به تخصیص سوله‌ای بزرگ از طرف شهر فرش به گروه توسعه پارسه برای این مهم به صورت رایگان اشاره کرد که اگر قرار بود پارسه سوله ای را با این وسعت برای شهر فرش اختصاص بدهد،  میلیاردها تومان هزینه برای آنها به دنبال داشت.

 

استقبال از ایده تشکیل قرارگاه و اعلام حمایت از آن توسط دولت سیزدهم

در ادامه این نشست هم‌افزایی در جهت افزایش توان و ظرفیت قرارگاه برای به کارگرفتن ظرفیت‌های حداکثری بر مبنای تحقق مهار تورم و رشد تولید، ایمان مصدری رئیس سازمان متخصصین و مدیران ایران با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب در شعار سال، تشدید ساختارهای غیردولتی و مردمی برای مهار تورم و رشد تولید را بهترین موضوع دانست.

وی صنف دانش‌بنیان کشور که نزدیک به 8 هزار شرکت می‌باشند را عامل اصلی کاهش اثرات تحریم در کشور عنوان کرد که اکثرا از دریافت حمایت‌های مالی و پشتوانه‌ای محروم بودند ولی با یک کار جمعی توانستند یک کار بزرگی در این خصوص به انجام برسانند.

ایمان مصدری با بیان اینکه قرارگاه می‌تواند ظرفیت‌سازی بکند، به بیان پذیرش این ایده توسط دولت سیزدهم پرداخت که حتی در زمینه کمک به فضای تولید آمادگی دارد حدود200 سوله را برای تولید و ظرفیت تولید اختصاص بدهد. 

گفتنی است؛ در پایان این نشست که اولین جلسه قرارگاه مهار تورم و رشد تولید بود، شرکت‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد مشارکت‌کننده در تشکیل قرارگاه آمادگی خود بر حمایت از ایده‌های این کارگروه در توسعه و رونق امور خصوصا در بخش‌های تعاون، ایده‌های پیشران، توان‌یابان و تولیدکنندگان با هدف کمک به قشر آسیب‌پذیر و کاهش تورم با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و به دور از اتصال حمایتی دولتی را اعلام کردند.

 

تشکیل قرارگاه خصوصی مهار تورم و رشد تولید

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟